Het wildseizoen is aangebroken, dus de recepten met wild vliegen je om de oren. In de Hallo Jumbo las ik dit recept met eend. De eend heb ik wel bij de poelier (die De Haan heet :-)) gehaald en niet bij de Jumbo. De eend had een sterke wildsmaak, als je daar niet zo van houdt, neem dan tamme eend.
1 knolselderij
2 eendenborstfilets
zout en peper
125 gr crème fraîche
3 takjes tijm
1 sjalotje, fijngesneden
2 el bramenjam
150 ml rode wijn, bijvoorbeeld Merlot
125 gr bramen
nootmuskaat
Snijd de knolselderij in plakken en snijd de schil weg.
Snijd de plakken in blokjes van 1 bij 1 cm.
Kook de knolselderij in water met zout in 15 min. gaar.
Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings tot het vlees in.
Bestrooi de filets met zout en peper.
Bak de eendenborstfilets in een droge koekenpan 5 min. op het vel.
Keer het vlees en bak de filets nog 2 min.
Giet intussen de knolselderij af.
Pureer de knolselderij met de staafmixer.
Roer de crème fraîche, de tijm en zout en peper naar smaak erdoor.
Houd de puree in de pan op laag vuur warm.
Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie rusten.
Schenk het bakvet op 2 el na uit de pan.
Fruit de sjalot in het bakvet.
Roer de jam erdoor.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Snijd de eendenborst in plakjes en verdeel over de borden.
Schep de bramensaus over het vlees en serveer met de knolselderij-tijmpuree.
1 knolselderij
2 eendenborstfilets
zout en peper
125 gr crème fraîche
3 takjes tijm
1 sjalotje, fijngesneden
2 el bramenjam
150 ml rode wijn, bijvoorbeeld Merlot
125 gr bramen
nootmuskaat
Snijd de knolselderij in plakken en snijd de schil weg.
Snijd de plakken in blokjes van 1 bij 1 cm.
Kook de knolselderij in water met zout in 15 min. gaar.
Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings tot het vlees in.
Bestrooi de filets met zout en peper.
Bak de eendenborstfilets in een droge koekenpan 5 min. op het vel.
Keer het vlees en bak de filets nog 2 min.
Giet intussen de knolselderij af.
Pureer de knolselderij met de staafmixer.
Roer de crème fraîche, de tijm en zout en peper naar smaak erdoor.
Houd de puree in de pan op laag vuur warm.
Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie rusten.
Schenk het bakvet op 2 el na uit de pan.
Fruit de sjalot in het bakvet.
Roer de jam erdoor.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Snijd de eendenborst in plakjes en verdeel over de borden.
Schep de bramensaus over het vlees en serveer met de knolselderij-tijmpuree.
Reacties
Een reactie posten