Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde kipfilet met ravioli en spinaziesalade

Soms hoef je echt niet naar een restaurant om ontzettend lekker te eten. De Boodschappen deze maand lijkt het beste supermarktmagazine ever! Na de overheerlijke Florentijnse schnitzel van eergisteren, het toetje van vanavond, was deze zelfgemaakte ravioli ook niet te versmaden!

Ravioli
200 gr harde bloem
2 eieren
1 el olijfolie
0,5 bol knoflook
2 el olijfolie
100 gr ricotta
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
100 gr mozzarella in kleine blokjes
nootmuskaat
1 el boter
2 el fijngehakte petersele
1 el verse tijmblaadjes

Spinaziesalade
200 gr spinazie, gewassen
1 rode ui in ringen
3 el geroosterde pijnboompitten
2 tomaten in partjes
4 el olijfolie
1 el citroensap
1 el balsamicoazijn

Gevulde kipfilet
2 halve kipfilets
2 el rode pesto
6 basilicumblaadjes
2 plakjes rauwe ham
3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en schenk de olijfolie erover.
Vouw het folie losjes dicht en zet het pakketje 40 minuten in de oven.
Haal uit de oven en zet apart.

Maak de pasta door de bloem, eieren en olijfolie tot een samenhangend deeg te roeren en daarna 10 minuten stevig door te kneden.
Laat even rusten onder een theedoek.

Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en meng de mozzarella erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel het pastadeeg in 2 delen en maak er met een pastamachine 2 grote lappen van ongeveer 2 mm dik van.
Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes kaasvulling op één van de vellen met rondom een tussenruimte van 3 cm.
Bevochtig de tussenruimte met een kwastje met wat water en leg het andere pastavel er voorzichtig en losjes op.
Druk de pasta in de tussenruimte met een vinger op elkaar.
Snij de ravioli op de tussenruimte in vierkanten van elkaar en druk de randen goed dicht.
Leg de ravioli op een theedoek en bestuif licht met wat bloem tegen het plakken.

Snij de kipfilet open als een envelop en bestrijk de binnenkant met de pesto en verdeel de basilicumblaadjes erover.
Vouw de kipfilet weer dicht.
Omwikkel de filet met de rauwe ham.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 15 minuten goudbruin en gaar.

Meng voor de spinaziesalade de spinazie met de tomaten, ui en pijnboompitten.
Klop een dressing van de olie, azijn en citroensap en giet dit over de salade.

Neem de knoflookbol uit de folie en vang de olie op.
Knijp de knoflookteentjes uit de schilletjes en prak deze fijn met de olie.
Verwarm de olie en voeg de boter en kruiden toe.

Breng ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de ravioli in 5 - 6 minuten gaar.
Verdeel de ravioli over twee borden, schenk de knoflooksaus erover, leg de kipfilet ernaast en wat salade.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de