De Boodschappen heeft deze maand Italië als thema! Aangezien dat onze favoriete keuken is, wordt het de komende tijd veel Italiaanse koken. Om te beginnen deze Florentijnse schnitzel, dat eigenlijk met kalfsvlees gemaakt moet worden maar aangezien dat er niet was, heb ik gekozen voor varkensschnitzel.
Schnitzel
2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
0,5 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 varkensschnitzels à 125 gr
1 el bloem
1 losgeklopt ei
3 el olijfolie
2 plakken rauwe ham
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 el kookroom
Spaghetti aglio e olio
250 gr spaghetti
60 ml olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
Tomaten-sperziebonen
250 kleine pruimtomaten
200 gr sperziebonen
2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 220C.
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer ondertussen de olijfolie, knoflook en peterselie goed door elkaar.
Bestrooi de tomaten met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Pof de tomaten in 10 minuten gaar in de oven.
Kook de sperziebonen beetgaar.
Meng het broodkruim met de Italiaanse kruiden.
Haal de schnitzels door de bloem.
Wentel ze door het ei en daarna door het broodkruim.
Verwarm de olijfolie en bak de schnitzels aan beide kanten in 2 - 3 minuten goudbruin en gaar.
Leg de schnitzels naast elkaar in een lage ovenschaal, leg er een plak ham op en bestrooi met de kaas.
Giet de kookroom erover en zet de schaal 2 à 3 minuten in de oven naast de tomaten.
Giet de spaghetti af en meng de pasta met de kruidenolie.
Giet de sperziebonen af en meng met de tomaatjes.
Leg op ieder bord een schnitzel, wat groenten en spaghetti.
Met een glas witte wijn heb je een overheerlijke maaltijd!
Schnitzel
2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
0,5 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 varkensschnitzels à 125 gr
1 el bloem
1 losgeklopt ei
3 el olijfolie
2 plakken rauwe ham
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 el kookroom
Spaghetti aglio e olio
250 gr spaghetti
60 ml olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
Tomaten-sperziebonen
250 kleine pruimtomaten
200 gr sperziebonen
2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 220C.
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer ondertussen de olijfolie, knoflook en peterselie goed door elkaar.
Bestrooi de tomaten met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Pof de tomaten in 10 minuten gaar in de oven.
Kook de sperziebonen beetgaar.
Meng het broodkruim met de Italiaanse kruiden.
Haal de schnitzels door de bloem.
Wentel ze door het ei en daarna door het broodkruim.
Verwarm de olijfolie en bak de schnitzels aan beide kanten in 2 - 3 minuten goudbruin en gaar.
Leg de schnitzels naast elkaar in een lage ovenschaal, leg er een plak ham op en bestrooi met de kaas.
Giet de kookroom erover en zet de schaal 2 à 3 minuten in de oven naast de tomaten.
Giet de spaghetti af en meng de pasta met de kruidenolie.
Giet de sperziebonen af en meng met de tomaatjes.
Leg op ieder bord een schnitzel, wat groenten en spaghetti.
Met een glas witte wijn heb je een overheerlijke maaltijd!
Reacties
Een reactie posten