Iemand van mijn schaatsgroepje woont op een boerderij en een paar keer jaar wordt er een koe geslacht en kun je het vlees kopen. En dat is heel erg lekker vlees uit een Baambrugse weide. Zo heb ik vorige week weer 10 kg rundvlees bij haar gehaald en aten we meteen 2 van die prachtige biefstukjes.
Het recept komt uit Delicious nr 12.
2 biefstukjes
halve tl paprikapoeder
40 ml olijfolie
500 gr krielaardappeltjes, schoon geboent
150 gr sperziebonen, schoongemaakt
1,5 geroosterde paprika uit een pot
snufje chilivlokken
halve el rodewijnazijn
2 trostomaten, zaadjes verwijderd en in dunne partjes
25 gr geroosterde amandelen, grof gehakt
Wrijf de biefstukjes in met 20 ml. olie en paprikapoeder.
Kook de krieltjes in 15 minuten gaar.
Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe.
Giet af en halveer de aardappeltjes.
Pureer de paprika, chilivlokken, azijn, de helft van de tomaat, 15 gr amandelen en de rest van olie tot een grove puree.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Verhit een grillpan of koekenpan en bak de biefstukjes zoals je ze zelf het lekkerst vindt.
Neem uit de pan en laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.
Schep de sperziebonen, aardappel, rest van de tomaat en amandelen met de dressing door elkaar.
Verdeel de salade over 2 borden en leg de biefstuk er bovenop.
Het recept komt uit Delicious nr 12.
2 biefstukjes
halve tl paprikapoeder
40 ml olijfolie
500 gr krielaardappeltjes, schoon geboent
150 gr sperziebonen, schoongemaakt
1,5 geroosterde paprika uit een pot
snufje chilivlokken
halve el rodewijnazijn
2 trostomaten, zaadjes verwijderd en in dunne partjes
25 gr geroosterde amandelen, grof gehakt
Wrijf de biefstukjes in met 20 ml. olie en paprikapoeder.
Kook de krieltjes in 15 minuten gaar.
Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe.
Giet af en halveer de aardappeltjes.
Pureer de paprika, chilivlokken, azijn, de helft van de tomaat, 15 gr amandelen en de rest van olie tot een grove puree.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Verhit een grillpan of koekenpan en bak de biefstukjes zoals je ze zelf het lekkerst vindt.
Neem uit de pan en laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.
Schep de sperziebonen, aardappel, rest van de tomaat en amandelen met de dressing door elkaar.
Verdeel de salade over 2 borden en leg de biefstuk er bovenop.
Reacties
Een reactie posten