Dit is eigenlijk een nietszeggende foto: aardappelpuree met iets eronder. Of eigenlijk: erdoor. De aardappelpuree had namelijk het grootste gedeelte van de Boeuf Bourguignon geabsorbeerd. Volgende keer hou ik dus het vlees en de puree apart. En er komt zeker een volgende keer, want het was heerlijk.
500 gr runderlappen, in stukken van 2 - 3 cm.
1 ui, fijngesneden
1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
4 plakken ontbijtspek, in stukjes
2 tenen knoflook, gehakt
150 gr champignons, in plakjes
2 el bloem
2 el tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml runderbouillon of -fond
2 laurierblaadjes
500 gr aardappels, in stukken
100 ml slagroom, verwarmd
Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit olie in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 4 minuten bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Voeg nog een beetje olie toe en bak de ui, rozemarijn, spek en knoflook al roerend totdat de ui zacht is.
Voeg de champignons toe en bak 3 minuten.
Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut bakken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
Doe het vlees met de wijn, bouillon en laurierblaadjes terug in de pan, voeg peper en zout toe en breng al roerend aan de kook.
Zet de pan afgedekt 1,5 uur in de oven of tot het vlees zacht is.
Neem de deksel van de pan en zet het vlees nog 20 minuten in de oven, of tot de saus dikker is geworden.
Kook ondertussen de aardappels gaar en stamp ze met de slagroom en een klontje boter tot puree.
Serveer de Boeuf Bourguignon met de puree en een glas stevige rode wijn.
500 gr runderlappen, in stukken van 2 - 3 cm.
1 ui, fijngesneden
1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
4 plakken ontbijtspek, in stukjes
2 tenen knoflook, gehakt
150 gr champignons, in plakjes
2 el bloem
2 el tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml runderbouillon of -fond
2 laurierblaadjes
500 gr aardappels, in stukken
100 ml slagroom, verwarmd
Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit olie in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 4 minuten bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Voeg nog een beetje olie toe en bak de ui, rozemarijn, spek en knoflook al roerend totdat de ui zacht is.
Voeg de champignons toe en bak 3 minuten.
Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut bakken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
Doe het vlees met de wijn, bouillon en laurierblaadjes terug in de pan, voeg peper en zout toe en breng al roerend aan de kook.
Zet de pan afgedekt 1,5 uur in de oven of tot het vlees zacht is.
Neem de deksel van de pan en zet het vlees nog 20 minuten in de oven, of tot de saus dikker is geworden.
Kook ondertussen de aardappels gaar en stamp ze met de slagroom en een klontje boter tot puree.
Serveer de Boeuf Bourguignon met de puree en een glas stevige rode wijn.
Reacties
Een reactie posten