Met het zomerse weer wil het op dit moment niet helemaal lukken, dus daarom maar een beetje zomer op het bord. Het recept komt uit de Boodschappen van deze maand, maar wel een klein beetje aangepast. De dressing zoals die beschreven staat, wordt bijna soep. Dus daarom heb ik er veel minder kippenbouillon doorheen gedaan.
Salade
150 gr fusilli of farfalle
2 kippenbouillontabletten
100 gr ontbijtspek
0,5 komkommer, met schil en in reepjes
0,5 krop ijsbergsla in reepjes
1 bolletje mozzarella, in stukjes gescheurd
2 el gescheurde basilicum
200 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
3 half zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
Dressing
1 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl honing
1 el balsamicoazijn
4 el olijfolie
2 el kippenbouillon
Breng ruim water met de bouillonblokjes aan de kook en kook de pasta gaar.
Giet af (bewaar 2 el van het vocht voor de dressing) en spoel na met koud water.
Rooster het spek in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Meng de sla, komkommer, tomaat, mozzarella, spek, basilicum, tomaatjes en dressing door elkaar.
Salade
150 gr fusilli of farfalle
2 kippenbouillontabletten
100 gr ontbijtspek
0,5 komkommer, met schil en in reepjes
0,5 krop ijsbergsla in reepjes
1 bolletje mozzarella, in stukjes gescheurd
2 el gescheurde basilicum
200 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
3 half zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
Dressing
1 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl honing
1 el balsamicoazijn
4 el olijfolie
2 el kippenbouillon
Breng ruim water met de bouillonblokjes aan de kook en kook de pasta gaar.
Giet af (bewaar 2 el van het vocht voor de dressing) en spoel na met koud water.
Rooster het spek in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Meng de sla, komkommer, tomaat, mozzarella, spek, basilicum, tomaatjes en dressing door elkaar.
Reacties
Een reactie posten